top of page

Advent, een magisch rustmoment

Hey lieve lezer,


Weet je, ik ben dol op deze tijd van het jaar. De adventsperiode is als een betoverende pretpark voor de ziel. Het is niet alleen een countdown naar cadeautjes en gezelligheid, maar ook een magisch moment voor innerlijke rust en zelfreflectie.


Beeld je in: terwijl die kaarsen op de adventskrans één voor één worden aangestoken, voelt het alsof we samen een mini-ritueel uitvoeren. Het is niet alleen voor de show, maar een herinnering dat we ons eigen innerlijke licht moeten laten schijnen te midden van de donkere dagen.


Met de kou buiten is het alsof Moeder Natuur zegt: "Kom op, wikkel jezelf in warme dekens en duik eens diep in je gedachten." En laten we eerlijk zijn, winter is het perfecte excuus om onze innerlijke heks te omarmen en te cocoonen met kruidenmengsels en magische boeken.


De magie van de advent zit 'm echt in het terugkijken op het jaar, niet alleen om te zien welke leuke dingen er zijn gebeurd, maar ook om te leren van de wat lastigere, moeilijke momenten. Het is als een jaarlijkse toverformule voor persoonlijke groei.


Dus, te midden van kerstlichtjes en decoraties, laten we niet vergeten dat de échte schat van de advent onze eigen innerlijke rust is. Laat ons deze tijd gebruiken om te rusten in stilte, na te denken over wat er allemaal is gebeurd, en de vrede te vinden die we zo verdienen.Ik heb m'n best gedaan voor een paar magisch mooie journaling-vragen voor deze rust + reflectie periode, ik ben benieuwd, hopelijk heb je er wat aan 🥰


1. Hoe kun je de energie van de adventsperiode gebruiken om je innerlijke licht te versterken en te laten stralen?


2. Welke symbolen of rituelen vertegenwoordigen voor jou de magie van deze tijd van het jaar?


3. Reflecteer op de elementen (aarde, lucht, vuur, water) en bedenk hoe je ze bewust in je dagelijkse leven kunt integreren voor meer balans.


4. Welke intenties wil je zetten voor de komende maanden en hoe kunnen magische praktijken je daarbij ondersteunen?


5. Creëer een ritueel om los te laten wat je niet langer dient en ruimte te maken voor nieuwe groei en mogelijkheden.


6. Welke specifieke kruiden, edelstenen of kaarskleuren voel je je aangetrokken tot tijdens deze tijd van het jaar, en hoe kunnen ze je spirituele reis verrijken?


7. Verbind je met de natuurlijke cycli van de aarde. Hoe kun je meer in harmonie leven met de seizoensveranderingen?


Ik wens je een mooie Advent tijd vol rust + reflectie, warme dekens + warme chocomel ♡


Een dikke knuffel + magie,

✌🏻 Rachel

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page